İş Ararım İş 2002

İş Ararım İş 2002

 

Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları 2001-2002 akademik yılına, kurgusunu ve metnini kendi hazırladığı ‘… İş Ararım, İş …’  oyunu ile giriyor. İlk olarak 1991 daha sonra da 1997 senesinde sergilenen ‘… İş Ararım, İş …’ oyununun tekrar ele alınma nedeni, Türkiye’de yaşanan ekonomik krizle birlikte iyice artan işsizlik sorununa dikkat çekmektir. Doğaçlama çalışmalarıyla metni tekrar düzenlenen ve güncelleştirilen oyunun hazırlık çalışmaları BÜO ve Tiyatro Boğaziçi tarafından yürütüldü.

 

‘… İş Ararım, İş …’ bir Boğaziçi Üniversitesi mezunu Zafer Parlak’ın, mezuniyet aşamasında işsizlik sorunu üzerine hazırladığı ödevini ve mezuniyet sonrası çalıştığı şirketteki hikayesini konu alır. Oyunda farklı zamansallıklar birarada bulunmaktadır: Ödevde anlatılan öyküler Zafer Parlak’ın çalıştığı şirkette yaşanan olaylarla kesintiye uğrar. Ödevini hazırlarken karşılaştıkları, ona hayalini kurduğu yaşamın gerçek olamayacağını gösterir. Kriz geçene kadar kendine sığınacak bir liman -eniştesinin küçük atölyesi- bulduğunu düşünür ancak bu bireysel kurtuluş çabası oyun boyunca kendini hissettiren ekonomik kriz tarafından boşa çıkarılacaktır.

 

Kadrosu ağırlıklı olarak yeni oyunculardan oluşturulan ‘… İş Ararım, İş …’ bir eğitim prodüksiyonu niteliği taşırken kulübün geleceğini sırtlayacak bir kadronun oluşumunda da önemli bir basamak olmuştur. Prodüksiyon çalışmalarının temel belirleyeni olan bu iki hedefin yanında BÜO’da yıllardır sahiplenilen avant-garde sanat anlayışı sürdürülmeye çalışılmıştır.

 

‘… İş Ararım, İş …’ 40 kişiden oluşan oyuncu, reji ve teknik kadrosuyla uzun süren bir çalışmanın sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Çalışma salonu ve saatlerinin ayarlanmasındaki aksaklıklar, teknik yetersizlikler gibi pek çok sorunla mücadele edilerek ortaya çıkan bu prodüksiyon, özellikle üniversite tiyatrolarının tüm olumsuzluklara rağmen ürün verebileceklerinin bir göstergesidir.

 

 

Metin

Kollektif Çalışma

Metin Düzenleme ve Reji Danışmanları

Özgür Çiçek, Özlem Pehlivaner, Bülent Sezgin, Aysel Yıldırım

Reji

Ece Aydın, Özgür Eren, Sezin Gündoğan, Nazan Saner, Hilmi Atıl Ünal

Kostüm

Duygu Çavdar, Sezin Gündoğan, Burcu Müderris, Cana Tanır

Dekor – Aksesuar

Deniz Aydın, Ece Aydın, Selin Aydınoğlu, Göktuğ Bağınsız, Sevi Bayraktar, Eser Dilsöz, İlker Yasin Keskin, Ozan Uysal, Hilmi Atıl Ünal

Işık

Selin Çanaklı, Erdoğan Çete, Güven Demirel

Afiş Tasarım

Deniz Aydın, Hilmi Atıl Ünal, Öner Zafer

Oyuncu Kadrosu

İdil Akın, Özgül Akıncı, Seray Akyıldırım, Deniz Aydın, Ece Aydın, Selin Aydınoğlu, Özgür Bahçeci, Göktuğ Bağınsız, Sevi Bayraktar, Selin Çanaklı, Selin Çanaklı, Duygu Çavdar, Tuğçe Çuhadaroğlu, Erdoğan Çete, Eser Dilsöz, Hakan Doğan, Ayça Ekim, Özgür Eren, Handan Güler, Sezin Gündoğan, Çağıl İvak, Didem Karanfil, Canan Karaosmanoğlu, Heysem Kaya, İlker Yasin Keskin, Ege Maltepe, Nefise Aktekin Moore, Burcu Müderris, Hande Ortaç, Ozan Öngel, Ömer Özdinç, Nurgül Öztürk, Nazan Saner, Barış Sezgin, Canan Tanır, Şafak Timur, Ozan Uysal, Hilmi Atıl Ünal, Can Yetkin, Sinem Yılancı, Öner Zafer